Győrben is indulnak masszőr képzések!

Győrben is indulnak masszőr képzések!

Manapság egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet egészségük megőrzésére. Ennek egyik hatékony módja lehet a különböző masszázsokon való rendszeres részvétel, ami testi és lelki felüdülést is hozhat egyben. A masszázsra azonban nemcsak, mint relaxációs eszköz, hanem lehetséges karrierútként is tekinthetünk. Ahhoz azonban, hogy valakiből egy jó és sokoldalú szakember váljon, érdemes hosszasan képeznie magát. Erre pedig Győrben minden lehetőség adott, hisz több tanfolyam is indul a városban. Többek között erről is szó lesz a következőkben, de mindenekelőtt bemutatjuk, hogy pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkező munkavállalók is alkalmasak erre a pályára.

Egy jó masszőr jellemzői

Egy jó masszőr nagy hangsúlyt fordít az ápoltságára és higiéniájára, mivel a szakmában kimondottan fontos szerepet játszik a szimpátia. A szimpátia megteremtésének pedig ezek alapvető feltételei. Az ápoltságba és higiéniába beletartozik többek között a tiszta munkaruházat, a kezek makulátlansága és a rendezett munkakörnyezet is. Ez utóbbi abból a szempontból is fontos, hogy egyfajta bizalmat és biztonságot sugározzon a hely, ahol a masszázs megtörténik.

A masszőrnek továbbá alapvető védjegye kell, hogy legyen az alaposság. Ezt leginkább kérdések útján valósíthatja meg, vagyis az első találkozás alkalmával ki kell kérdeznie a vendégét minden betegségéről, illetve arról, hogy pontosan milyen munkát is végez és az mekkora megterheléssel jár. Ez alapján tudja ugyanis meghatározni, hogy pontosan milyen technikát szükséges alkalmaznia. Végül pedig a lelkiismeretességet emelnénk ki, mint a jó masszőrt jellemző tulajdonságot. Fontos ugyanis, hogy a munkavégzését a vendége állapotához igazítsa, mind testileg mind pedig lelkileg, mert ellenkező esetben akár nagyobb károkat is okozhat, mint a már meglévő probléma.

Miért érdemes ezt a szakmát választani?

A masszőr szakma egyik nagy előnye, hogy a munkavállaló az alkalmazotti munkaviszony mellett akár vállalkozóként is megtalálhatja a számításait. Ezenkívül egy masszázs sokak számára a nap fénypontját jelenti, így masszőrként minden lehetőségünk megvan arra, hogy jó benyomást keltsünk az emberekben és értékes kapcsolatokat alakítsunk ki. Fontos szempont lehet még, hogy a masszőrök nyugodt körülmények között végzik a munkájukat, ebből adódóan ideális pálya lehet azoknak, akik irtóznak a nyüzsgéstől és a megfeszített munkatempótól.

Nem lehet elmenni ezenkívül az mellett sem, hogy a masszázs egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az igazán jó szakemberek szolgálataira akkora az igény, hogy akár több hétre előre is be lehetnek táblázva. Végül pedig fontos tényező lehet a masszőr szakma iránt érdeklődőknek, hogy a szolgáltatásra való hatalmas igény mellett az elhelyezkedési lehetőségek is széles skálán mozognak. Masszőrök dolgozhatnak például egészségügyi intézményekben, wellness központokban, de akár sportlétesítményekben is. További, a szakma mellett szóló pozitívumokért az alábbi cikket is érdemes lehet elolvasni:

https://nagymasszorkepzo.hu/25-ok-amiert-masszor-szakma-a-legjobb/

Képzési lehetőségek Győrben

Mielőtt rátérnénk a Győrben elérhető masszőr képzésekre, egy dolgot érdemes tisztázni: a masszőrök és a gyógymasszőrök közötti különbséget. Ha valaki masszőrként szeretne tevékenykedni, ahhoz először el kell végeznie az alap svédmasszázs képzések valamelyikét. Ezt egyfajta kiinduló pontnak is tekinthetjük, ugyanis minden további képzésnek ez jelenti az alapját. Azt azonban fontos tudni, hogy az alap masszőrképzés nem ad gyógymasszőri tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy a sima masszázs képzések nem elengedőek a gyógymasszőri hivatás gyakorlásához.

győri masszőr képzés

Azoknak, akik Győrben szeretnének masszőri végzettségre szert tenni, kiváló lehetőségeket biztosít például az Enterside Oktatási Központ. Az intézményben a képzések rendkívül széles palettája elérhető, köztük több olyan is, melyek mindösszesen 1-2 napot vesznek igénybe. Az említett svédmasszázs tanfolyam is megtalálható természetesen a képzési repertoárban, ennek a hossza két hónap. További információk ezzel, illetve a további képzésekkel kapcsolatban az alábbi linken elérhetőek:

https://www.enterside.hu/starting.php?city=gyor

A győrieknek érdemes lehet továbbá a Metamorf Sziget Személyiségfejlesztő és Egészségmegőrző Központ kurzusait is megtekinteni, ahol ugyancsak elérhető a svédmasszázs képzés. Emellett egyébként a frissítő masszázs tanfolyamra is várják az érdeklődőket. További információk:

https://metamorfsziget.hu/rendezvenyek/svedmasszazs.html

Álláskeresőként pedig mindenképpen kövessük nyomon a https://gyorallas.hu/ főoldalát a legfrissebb állásajánlatokért.

 

GyorAllas.hu / N.G.