Szépségipari szakképesítések Győrben is szerezhetőek!

Szépségipari szakképesítések Győrben is szerezhetőek!

A szépségipari területek mindig is rengeteg munkavállalót vonzottak, mivel a legtöbben nem csak munkaként, hanem hobbiként is tekintenek az ilyen jellegű tevékenységekre. Ezekben a szakmákban lehetőség van alkalmazottként is elhelyezkedni, de sokak döntenek amellett, hogy vállalkozóként próbálnak szerencsét. A legtöbben – amennyiben kellően elhivatottak munkájuk iránt – sikerrel meg is találják a számításaikat, hisz az ilyen jellegű szolgáltatásokra mindig is lesz igény. Éppen ezért a következőkben bemutatunk néhányat a legnépszerűbb szépségipari szakmák közül, továbbá szót ejtünk arról is, hogy milyen lehetőségeik vannak a győrieknek az egyes képesítések megszerzésére.

A legnépszerűbb szépségipari szakmák

Ha a szépségipari szakmákról beszélünk, a legtöbbeknek talán a fodrászok munkaköre jut először eszébe. Ez nem is csoda, hisz eltérő gyakorisággal ugyan, de fodrászhoz valamennyien járunk. A fodrász szakmának három területét különböztetjük meg: női fodrászat, férfi fodrászat, vegyszeres munkák. A vegyszeres munkák általában kevésbé ismertek, ez a munkakör olyan feladatokat foglal magában, amelyeket aktív fodrászok is csak több év tapasztalat birtokában tudnak hatékonyan ellátni. Egy fodrász vegyszeres szakember feladata többek között, hogy a szalonban hajmosást, hajápolást, és különböző hajszín- és formaváltoztató munkákat hajtson végre, mindezt úgy, hogy közben figyelembe veszi a vendég kívánságait, illetve a hajának típusát és állapotát.

Rendkívül népszerű ezenkívül a sminkes és szempillaépítő szakma is, ami annak köszönhető, hogy rengeteg területen elhelyezkedhetnek: dolgozhatnak például a művészvilágban, de a divatiparban, filmiparban és különböző rendezvényeken is megtalálhatják a számításaikat. Munkájuk során mindenekelőtt felmérik a vendégeik igényeit, kívánságait, majd ez alapján elkészítik a sminkprofilt és sminkterveket, illetve árajánlatot készítenek. Magának a sminkeknek az elkészítése történhet szalonban, de akár a megrendelő által kijelölt helyszínen is. Mint valamennyi szépségipari szakma esetében, természetesen itt is fennáll a döntési lehetőség az alkalmazotti és a vállalkozói karrier között. További információk az eddig bemutatott két szakmáról az alábbi cikkben:

https://tanfolyamokj.hu/blog/szepeszeti-szakkepesitesek-uj-felnottkepzes/

Hasonló népszerűségnek örvend a kézápoló és műkörömépítői pozíció is. Az ő feladatuk elsősorban – amint arra a szakma neve is utal –, hogy a vendégek kezének ápolásával gondoskodjanak az ujjak egészségi állapotának megőrzéséről. Ezt követi a munka kreatív része, vagyis az egyedi műköröm előállítási folyamatának megtervezése, a műköröm elkészítése, a díszítés kivitelezése. A munkakörben való hatékony helytállás érdekében tehát rendkívül jól jön a kreatív szemléletmód.

Milyen lehetőségek vannak Győrben szépségipari szakmák elsajátítására?

A győriek ilyen szempontból szerencsések, ugyanis több lehetőség is a rendelkezésükre áll, hogy szépségipari munkakörökhöz tartozó képesítést szerezzenek. Érdemes lehet például az OKTÁV Továbbképző Központnál érdeklődni, ahol a fodrász vegyszeres szakember és a sminkes és szempillaépítő képzés egyaránt elérhető. Mindkét tanfolyam 10 hónap hosszúságú, és előfeltételeik az érettségi, illetve az egészségügyi alkalmassági. A kurzusokkal kapcsolatos további információkért az intézmény honlapját érdemes megtekinteni:

http://oktav.hu/fodrasz-vegyszeres-szakember-kepzes/gyor?idopont=16559

https://oktav.hu/sminkes-es-szempillaepito-kepzes/gyor

szépségipari szakmák

A sminkes és szempillaépítő tanfolyam egyébként az Alfa Kapos Képző Központ Kft.-nél is indul, itt mindösszesen 5-6 hónapot vesz igénybe. A képzés felépítése szerint tantermi- és online oktatást egyaránt tartalmaz, továbbá az intézmény biztosítja a tananyagok elérhetőségét digitális formában. További információk:

https://alfakapos.hu/sminkes-es-szempilla-epito-szakkepesites-tanfolyam/gyor/

Természetesen műkörmös tanfolyamok is indulnak Győrben, érdemes lehet például az Elite Műkörmösakadémia képzéspalettáját megtekinteni, akik rendszeresen indítanak ilyen jellegű kurzusokat. A képzés egyébként a már említett Alfa Kapos Képző Központ Kft.-nél is elérhető. Részletek:

http://www.mukorom-tanfolyam.com/gyor

https://alfakapos.hu/mukoromepito-tanfolyam/gyor/

Ha pedig már rendelkezel képesítéssel és a legújabb állásajánlatokra vagy kíváncsi, mindenképpen látogass el a https://gyorallas.hu/ főoldalára és böngéssz a nyitott pozíciók között.

 

GyorAllas.hu / N.G.