Körkép a győri nyelviskolákról

Nyelvtanulás Győrben
Ha rendelkezünk piacképes nyelvtudással, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy bérezést és munkakörülményeket tekintve is ideális állást találjunk. Egy nyelv elsajátítása azonban nem megy egyik napról a másikra, rengeteg kitartást és belefektetett energiát igényel. Persze nem kell ezen az úton egyedül végig haladnunk, kérhetjük akár nyelveket beszélő profi tanárok segítségét is. Ilyenkor lehet érdemes felkeresni egy nyelviskolát, ezekben ugyanis tapasztalt szakemberek közreműködésével, hatékony módszereken keresztül sajátíthatunk el idegen nyelveket. Győrben pedig számos ilyen intézmény közül válogathatnak a tanulni vágyók, ezek közül fogunk néhányat bemutatni a következőkben.

Miért lehet érdemes egy nyelviskola segítségét igénybe venni munkavállalóként?

Mielőtt a bevezetőben említett rövid bemutatókra rátérnénk, fontos azt is tisztázni, hogy pontosan mire számíthatunk egy nyelvkurzuson való részvételtől, és aktív munkavállalóként mit adhat nekünk egy ilyen tanfolyam. Persze félreértés ne essék, ezeken a kurzusokon rendszerint vesznek részt diákok is, a munkavállalók helyzete viszont annyival talán érdekesebb, hogy a mindennapi munkából adódó kötelezettségek miatt, ők talán nehezebb pályán indulnak a nyelvtanulást illetően.

Az egyik legfontosabb tényező, hogy nyelviskolába járva egyfajta rendszert vihetünk a tanulásunkba, ez pedig a fejlődés egyik alapja. Autodidakta módszerrel a munka terhe mellett hajlamosak lehetünk kifogásokat gyártani a tanulás elmaradásával kapcsolatban, ha viszont tudjuk, hogy valamint vállaltunk, ráadásul arra pénzt is költöttünk, akkor jó eséllyel a lelkiismeretünk nem engedni, hogy ellógjuk a tanórákat. Persze ennél jóval gyakorlatiasabb okok is szólhatnak az mellett, hogy a tanulás ezen módját válasszuk: azonnali visszacsatolást kaphatunk tudásunk, illetve fejlődésünket illetően, élőbeszédben gyakorolhatjuk a nyelvet, folyamatos koncentrációra vagyunk „kényszerítve”.

Milyen lehetőségek vannak Győrben?

Ahogy arra a bevezetőben is utaltunk, a győriek szerencsés helyzetben vannak e tekintetben, mivel a nyelviskolák széles választéka áll rendelkezésükre. Éppen ezért ezen kis ismertetéseink során a teljesség igénye nélkül fogunk bemutatni néhány intézményt, célunk csak egy és átfogó kép adása azzal kapcsolatban, hogy általánosságban milyen képzési palettára számíthat az, aki felkeres egy nyelviskolát.

Nyelvtanulás Győrben

Kezdjük talán a sort az országos hálózattal rendelkező, ebből adódóan természetesen Győrben is megtalálható Katedra Nyelviskolával. Az iskolában rengeteg idegen nyelv közül válogathatnak a tanulni vágyók, és a népszerűbbek több szintű kurzusban is indulnak. Van lehetőség csoportos, illetve egyéni órákon is részt venni, rendes tantermi és online formában egyaránt. Mindezekről bővebben az intézmény honlapján van lehetőség tájékozódni:

https://gyor.katedra.hu/

A Royal Nyelviskola több, mint 15 éves múltra tekint vissza az oktatás területén, mely kizárólag az angol és a német nyelvre specializálódott. Az iskola különös hangsúlyt fektet az egyéni oktatásra, de igény szerint kis csoportos tanfolyamokat is indít, kezdő, középhaladó és akár haladó szinten is. További információk itt elérhetőek:

https://royalnyelviskola.hu/

A Hatos és Társa Nyelviskola oktatási fókuszában ugyancsak az angol, illetve a német nyelv áll. Az iskolát 1997-ben alapították, tehát nagy tapasztalattal rendelkeznek a lakossági nyelvtanfolyamok megszervezésében és lebonyolításában. Tanáraik szakképzett nyelvtanárok, akik folyamatos továbbképzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy a legmodernebb módszereket alkalmazzák az oktatás során. Részletek:

https://hatos.hu/

A sort végül a Hollywood Nyelvstúdióval, akik kizárólag az angol nyelv tanításával foglalkoznak, teszik ezt újszerű módszerekkel. Képzésük kifejezetten gyakorlatias, nagy hangsúlyt fektetnek a diákok beszédkészségének fejlesztésére, az idegen nyelven történő gondolkodásmód elsajátíttatására. Az ehhez kapcsolódó technikákról bővebben az iskola honlapja adhat bővebb felvilágosítást:

https://www.hollywoodnyelvstudio.hu/gyor/

Ha pedig rendelkezünk már nyelvtudással, és azt kamatoztatnák a munkaerőpiacon, akkor nézzünk körül a https://gyorallas.hu/ főoldalán, ahol idegennyelv-tudást megkövetelő pozíciókat is találhatunk.

 

GyorAllas.hu / N.G.