A másodállás vállalásának szabályai

A másodállás vállalásának szabályai

A másodállás valószínűleg senki számára nem ismeretlen fogalom, mindenki tud hozzá jelentés párosítani. Az ezzel kapcsolatos jogszabályi ismeretekkel azonban már sok munkavállaló nincs egészen tisztában. A tisztánlátás érdekében tehát a következőkben a másodállással vállalásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat gyűjtjük össze, beleértve a tilalmi eseteket, illetve a bejelentésre vonatkozó szabályozásokat. Végül pedig a másodállás vállalásának előnyeit és hátrányait fogjuk röviden összefoglalni.

A legfontosabb jogszabályokkal kapcsolatos tudnivalók

A Munka Törvénykönyve fő szabály szerint nem tiltja a másodállás vállalásának lehetőségét, vagyis azt, hogy a munkavállaló párhuzamosan ne csak egy jogviszonyt létesítsen. Természetesen ezesetben is vannak kivételek, például a vezető beosztású dolgozókra vonatkozóan, akik más munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthetnek. Jogosan merül fel ilyenkor a kérdés, hogy kiket tekintünk vezetőknek. A törvény szerint vezetőnek minősül a munkáltató vezetője, a közvetlen irányítása alatt álló, helyettesítésre jogosult más munkavállaló és az olyan munkavállaló, akinek munkaszerződésében a vezetőre vonatkozó rendelkezések alkalmazása szerepel. Utóbbinak feltétele, hogy munkáltatói szempontból az adott munkavállaló kiemelten bizalmi jellegű munkakört töltsön be és az alapbére elérje a kötelező legkisebb munkabér hétszeresét.

A kivételtől eltekintve tehát minden lehetőségük megvan a munkavállalóknak arra, hogy másodállást is vállaljanak. Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben a munkavállaló konkurens cégnél vállalna másodállást, a munkáltató a gazdasági érdekeinek a védelmére hivatkozva megtilthatja a munkavállónak azt.  Ez persze nem azt jelenti, hogy erre hivatkozva a munkáltató bármilyen másodállástól eltilthatná a munkavállalót, ugyanis ő is köteles jóhiszeműen eljárni, azaz nem sértheti a munkavállaló érdekeit. Összességében tehát ok nélkül nem hivatkozhat saját gazdasági érdekeinek a veszélyeztetésére. Az előzőekben leírtakból következik, hogy a helyzet tisztánlátása céljából a másodállás vállalása előtt érdemes az azzal kapcsolatos szándékról írásban tájékoztatni a munkáltatót. Az írásos formátum ezesetben különösen indokolt, nem javasolt erről kizárólag csak szóban megegyezni. További információk a másodállás vállalásával kapcsolatban:

https://erthetojog.hu/munkajog/melyek-a-masodallas-szabalyai-mit-lehet-es-mit-nem/#

https://www.jogado.hu/titkolhato-e-a-masodallas/

A másodállás vállalásának előnyei, hátrányai

Munkavállalóként a másodállás egyik egyértelmű pozitív hozadéka a megnövekedett bevétel lehetősége. Ezenkívül egyfajta biztonságérzetet is adhat, hogy ha esetleg valami probléma adódna a főállásunkkal kapcsolatban (pl. nehéz anyagi helyzetbe kerülne a cég) és elveszítenénk azt, akkor sem esünk el a teljes bevételünktől, és így nyugodtabban tudunk új munkahelyet keresni. További fontos szempont, hogy új embereket ismerhetünk meg, ami szintén nem egy mellékes dolog a karrierünket illetően. Végül pedig a fejlődési lehetőségeket említenénk, mint másodállással járó pozitívum, hisz könnyen előfordulhat, hogy épp a mellékállásunkban sajátítunk el olyan kompetenciákat, amelyeket a későbbiekben eredményesen tudunk kamatoztatni a munkaerőpiacon.

A másodállás vállalása esetén viszont számolnunk kell azzal, hogy sokkal leterheltebbek és fáradtabbak leszünk. Ezenkívül az időhiány is gondot okozhat, hisz a szabadidőnk egy mellékállás esetén az jelentősen megcsappan. További problémát jelenthet még a megemelkedett stressz, aminek hatását akár az egészségünkön és az emberi kapcsolatainkon is érezhetünk. Erről részletesebben az alábbi cikkünkben írtunk:

https://gyorallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/988/stressz-a-munkahelyen-tegyunk-ellene

Futár másodállás

Ha mindezek ellenére mégis másodállás után néznénk, akkor mindenképpen látogassunk el a https://gyorallas.hu/ főoldalára és tekintsük meg a legfrissebb álláslehetőségeket.

 

GyorAllas.hu / N.G.