A gyorséttermi pozíciók Győrben is elérhetőek!

A gyorséttermi pozíciók Győrben is elérhetőek!

A legtöbb gyorsétteremben gyakorlatilag folyamatos a felvétel, mindig szívesen várják a talpraesett és jó állóképességgel rendelkező munkavállalókat. Sok esetben érdemes lehet elgondolkodni ezeken a lehetőségeken, ugyanis a gyorséttermek mind az alapfokú, mind pedig a magasabb képesítéssel rendelkező munkavállalók számára kínálnak betölthető pozíciókat. Ezenkívül rendszerint rengeteg diákot is foglalkoztatnak ezen étteremláncok, jó lehetőséget kínálva a fiatalok számára a tapasztalatszerzésre és a munka világával való megismerkedésre. A következőkben összefoglaljuk, hogy mire számíthat az, aki ilyen területen szeretne elhelyezkedni, továbbá bemutatjuk a győri lehetőségeket is.

A gyorséttermi munkák legfőbb jellemzői

Amint arra a bevezetőben már tettünk utalást, a gyorséttermi pozíciók esetében kiemelt jelentőséggel bír az állóképesség. Folyamatosan talpon kell lenni, és a konyhai körülmények gyakran nem éppen a legkellemesebbek, például a mozgástér szűkössége, a magas hőmérséklet vagy kellemetlen szagok miatt (pl. olajszag). Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a munkavállaló a fizikális kondícióját tekintve teljesen rendben legyen, hisz a gyorséttermi munka kimondottan megterhelővé válhat a nap végére.

Emellett ezekben a munkakörökben kitüntetett szerepet kap a csapatjátékos attitűd is. Csak az tud hatékonyan helytállni egy gyorsétteremben, aki képes együttműködni munkatársaival, és segíteni őket a különböző szituációkban. Ez rendkívül jó kommunikációs képességet is igényel, hisz az együttműködés alapfeltétele, hogy könnyedén és egyértelműen ki tudjuk fejezni magunkat.

A gyorséttermi munkák esetében a stressz sem ismeretlen fogalom, hisz sokszor rendkívül nagy a hajtás, különösen a csúcsidőkben (pl. ebédidő). Ahhoz, hogy a megnövekedett nyomás alatt is képesek legyenek teljesíteni, a dolgozóknak nagy stressztűrő képességre van szükségük, továbbá a konfliktuskezelési készség is nélkülözhetetlen, hisz a nagy hajtásból kifolyólag rendre előfordulnak kisebb-nagyobb nézeteltérések akár a vendégekkel, akár a munkatársakkal. 

gyorséttermi munkák

Elhelyezkedési lehetőségek Győrben

Győrben a legnépszerűbb gyorséttermek közül valamennyi megtalálható, tehát aki ilyen területen próbálna meg elhelyezkedni, az jó eséllyel sikerrel jár majd. Ha gyorsétterem, akkor sokaknak elsőként a McDonald’s jut eszébe, amiből három is található a városban. A cégnél összesen négy pozícióban lehet elhelyezkedni: éttermi munkatárs, vendégtéri koordinátor, McCafé munkatárs és junior étteremvezető helyettes. Azt fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy ezek nem mindegyike érhető el folyamatosan, tehát érdemes nyomon követni, hogy a városban épp mely pozíciókra keresnek embert. További információk a karrierépítési lehetőségekről, tréningekről, bérrendszerről és számos egyéb fontos tényezőről a cég honlapján:

https://www.mcdonalds.hu/dolgozz-velunk/ismerj-meg-minket/karrierepitok

Természetesen Burger King is van a városban, ahol ugyancsak rendszeresen szoktak hirdetni elérhető pozíciókat. Az elhelyezkedési lehetőségek az alábbiak szoktak lenni: éttermi dolgozó, junior manager, vendégtéri takarító. A cég a jó társaság és a többféle bónusz mellett előrelépési lehetőségeket is ígér a különböző tréningjeik elvégzéseivel. További információk:

https://fusion.hrmaster.hu/DataCenter/Registration/burgerking

Végezetül pedig a KFC lehetőségeit is mindenképpen érdemes megemlítenünk, hisz ezen étteremből három is található Győrben. A megpályázható pozíciók a cégnél: vezető, éttermi munkatárs és diák. A vezetőkön belül megkülönböztetnek műszakvezetőket, étteremvezető helyetteseket, étterem vezetőket és területi vezetőket. Az éttermi munkatárs munkakörön belül pedig a kasszás, csomagoló, szakács és oktató pozíciók elkülöníthetőek. További információk a cég karrier oldalán:

https://karrier.kfc.hu/

Fontos továbbá megjegyezni, hogy az előbbiekben felsorolt éttermek mindegyike lehetőséget kínál diákoknak is a munkavállalásra. Ez különböző iskolaszövetkezeteken keresztül megvalósítható, amelyeket az alábbi cikkünkben mutattunk be részletesebben:

https://gyorallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/953/jo-lehetosegeket-tartogat-gyor-a-diakmunkasok-szamara

Álláskeresőként pedig érdemes nyomon követni a https://gyorallas.hu/ főoldalát is, ahol külön a vendéglátós pozíciókra rászűrve is lehet böngészni a nyitott pozíciók között.

 

GyorAllas.hu / N.G.