A munkahelyi beilleszkedés szakaszai

A munkahelyi beilleszkedés szakaszai

Egy új munkahelyre kerülve természetes dolog, hogy a beilleszkedés időt vesz igénybe. A környezet megszokása, a közös hang megtalálása a munkatársakkal, a pozícióval járó feladatkör elsajátítása mind-mind olyan kihívás, amikkel szembe kell néznünk új dolgozóként, és ezek teljesítése általában nem megy egyik napról a másikra. Nem szabad tehát elkeserednünk, ha esetleg az első napokban, hetekben vagy akár hónapokban nem igazán találnánk a helyünket, hisz könnyen lehet, hogy ez a későbbiekben, a beilleszkedés későbbi fázisaiban ez jelentősen megváltozik. A következőkben ezeket a fázisokat fogjuk bemutatni az egyes sajátoságaikkal együtt, továbbá adunk néhány jótanácsot azzal kapcsolatban, hogy miként gyorsíthatjuk fel beilleszkedési folyamatunkat.

A beilleszkedés négy fő szakasza

Általánosságban elmondható, hogy a hatékony beilleszkedés folyamata négy szakaszból áll. Az első szakaszként az előzetes szocializációra tekintünk, ami még a munkahelyre való belépés előtt történik meg. A beilleszkedés ezen része tartalmazza azt a fajta kutatómunkát, amit a meghirdetett állásra pályázó még a jelentkezése előtt, illetve a jelentkezése után, az állásinterjúra készülve elvégez a céggel kapcsolatban. Manapság ez már jóval egyszerűbben megy, mint korábban, az internet segítségével gyakorlatilag pillanatok alatt értékes információk szerezhetőek a megcélzott vállalatról. Nagyobb cégek esetében ezek az információk természetesen jóval szélesebb körűek, például egy győri nagyvállalat honlapjára is, ha ellátogatunk, jó eséllyel kellő alapossággal megbizonyosodhatunk annak tevékenységi köréről, vállalati kultúrájáról és a vele kapcsolatos hírekről.

A második szakasz már a belépés után valósul meg, ezt tekinthetjük a megismerkedés időszakának. Ezen szakasz elején történik meg a belépéssel kapcsolatos dokumentáció, továbbá ekkor ismertetik meg az új munkavállalókkal a szervezeti és működési szabályzatot is. Mindezek után kezdetét veheti a betanítás folyamata, melynek során a nagyobb vállalatoknál az új dolgozó jellemzően már egy régebb óta a cégnél tevékenykedő kolléga iránymutatásai alapján tanulja meg a pozíció feladatait. Ő amolyan mentorként funkcionál a kezdeti időszakban. A betanítás során az új dolgozó a pozíció feladatain túl megismerkedik a vele szemben támasztott elvárásokkal, teljesítmény-mutatókkal, helyi formális és informális viszonyokkal, csoportnormákkal. Ekkor kezdi kiépíteni a kapcsolati hálóját is, ami a cégen belüli és kívüli kapcsolatokra egyaránt vonatkozik. Utóbbi alatt pl. a főbb beszállítókkal, kapcsolattartókkal, alvállalkozókkal való megismerkedést értjük.

A harmadik szakaszban történik a szervezeti kultúra átvétele. Az új dolgozó a beilleszkedés ezen fázisában kezdi el megtanulni és átvenni azokat a belső normákat, szokásokat és viselkedéseket, amelyek az adott cégen belül jellemzőek. Persze ehhez fontos az is, hogy a dolgozó értékrendje összhangban álljon a vállalat által képviselt gondolkodásmóddal, attitűddel. A vállalati kultúra jelentőségéről egyébként itt írtunk részletesebben:

https://gyorallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/964/aminek-jelentkezes-elott-erdemes-utanajarni-fokuszban-a-vallalati-kultura

A beilleszkedés negyedik és egyben utolsó szakaszának az egyén szervezeten belüli stabilizálódását, munkacsoportokba való beintegrálódását tekintjük. A beilleszkedés ezen fázisába érve a munkavállaló és a szervezet kölcsönösen elfogadja egymást, továbbá ekkorra alakul ki az egyén vállalaton belül képviselt szerepe is. Az egyes beilleszkedési szakaszokkal kapcsolatos további információkért az alábbi cikket érdemes elolvasni:

https://azuzlet.hu/munkahelyi-szocializacio-megszokik-vagy-megszokik/

Munkavállalóként mit tehetünk a beilleszkedés felgyorsítása érdekében?

A beilleszkedés sikeressége jelentős részben rajtunk múlik, és nem árt bizonyos lépéseket megtenni annak érdekében, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk. Fontos, hogy a munkaköri feladataink ellátásának megtanulására és a személyes kapcsolatok kialakítására ugyanúgy nagy hangsúlyt fordítsunk, hisz mindkettő hozzásegíthet ahhoz, hogy mihamarabb teljesértékű csapattagként tekintsenek ránk. A betanulással kapcsolatban jó tanács, hogy legyünk aktív hallgatók, tehát a betanítást végző kolléga minden instrukciójára kellő alapossággal figyeljünk, sőt, erősen ajánlott jegyzeteket is készíteni. Emellett fontos, hogy merjünk kérdezni, hisz a betanulás elején szinte semmire sem kellemetlen rákérdezni.

Beilleszkedés

A kapcsolatok kialakítását tekintve ügyeljünk nagyon a bemutatkozásra, és arra, hogy mihamarabb megtanuljuk a kollégáink nevét. Emellett használjuk ki például az ebédszüneteket arra, hogy jobban megismerjük őket, és hogy találjunk olyan közös pontokat, melyek aztán beszédtémaként szolgálhatnak. További jótanácsok a sikeres beilleszkedés elősegítése érdekében az alábbi cikkben:

https://gyorallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/944/uj-munkahely-igy-mehet-gordulekenyen-a-beilleszkedes

Ha pedig úgy érezzük, hogy nem tudunk beilleszkedni és új munkahely után néznénk, akkor mindenképpen látogassunk el a https://gyorallas.hu/ főoldalára és tekintsük meg a legfrissebb állásajánlatokat.

 

GyorAllas.hu / N.G.